Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις ευρωαγορές

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο μικροσκόπιο των αρχών ο CEO και ο πρώην πρόεδρος της Monte dei Paschi για πιθανή χειραγώγηση στα παράγωγα.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% χαμηλότερα, αμετάβλητος στις 6.866 μονάδες ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, όπως και ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.432 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,1% κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.609 μονάδες.

Στα ενδιαφέροντα της ημέρας, το δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρώην πρόεδρος της Monte dei Paschi di Siena ερευνώνται από τις εισαγγελικές αρχές του Μιλάνο για πιθανά ψευδή λογιστικά στοιχεία και χειραγώγηση της αγοράς παραγώγων (χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα κριθούν ένοχοι).

Χθες, η ΕΚΤ δημοσιοποίησε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου, στα οποία οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προειδοποιούν για «νέα εμπόδια» για την ευρωζώνη μετά την απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ. Παράλληλα, τονίζουν πως «το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να επαναλάβει την δυνατότητα και την ετοιμότητά του να ενεργήσει», χωρίς όμως να φαίνεται ξεκάθαρα στα πρακτικά πως η ΕΚΤ σχεδιάζει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.

Την ίδια ώρα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αξιωματούχοι της Fed άφηναν και πάλι ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Εν τω μεταξύ, πάνω από τα 51 δολάρια το βαρέλι επιστρέφει το Brent, καθώς η αγορά ελπίζει πως οι παραγωγοί θα συμφωνήσουν σε μέτρα για στήριξη των τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v