Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Κέρδη άνω του 2% για τις μετοχές των Deutsche Bank και Barclays, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου. Ανησυχίες για μην επίτευξη συμφωνίας στον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ. Υψηλότερα τα futures της Wall.

Ήπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσαν Deutsche Bank και Barclays, να αντισταθμίζουν τις αυξανόμενες ανησυχίες ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ δεν θα καταλήξουν σε συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε απρόσμενα κέρδη ύψους 278 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο, ενώ ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συνεχίζονται. Επίσης, η Barclays ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,7 δισ. στερλινών για το γ' τρίμηνο, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μετοχή της Deutsche Bank σημειώνει κέρδη 2,2% και της Barclays 2,3%.

Εν τω μεταξύ, η Βρετανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για το ΑΕΠ του γ' τριμήνου, το οποίο αυξήθηκε κατά 0,5%, έναντι αύξσης 0,3% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Σημειώνεται πως σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας ανέφερε πως οι παγκόσμιες τράπεζες πιθανότατα θα χάσουν τα ισχύοντα νομικά δικαιώματά τους να παρέχουν υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,25% στις 340 μονάδες, κατά 0,14% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.949 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.512 μονάδες και κατά 0,26% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.681 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v