Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωαγορές

Σε εταιρικά αποτελέσματα, αμερικανικές εκλογές και Fed στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Χαμηλότερα του αναμενόμενου ο PMI μεταποίησης της Βρετανίας τον Οκτώβριο. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Διακυμάνσεις μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη τη προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ αναμένουν και τις αποφάσεις της Fed αυτήν την εβδομάδα για τα αμερικανικά επιτόκια.

Παράλληλα, οι εξελίξεις στην αμερικανική πολιτική σκηνή λίγο πριν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, συντηρούν την επιφυλακτικότητα των επενδυτών.

Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν οι κλάδοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τραπεζών και υγείας, ενώ σε αρνητικό έδαφος «γύρισε» και ο κλάδος πετρελαίου και αερίου, παρά τα αρχικά του κέρδη.

Οι μετοχές της Shell ενισχύονται κατά 3,8%, ενώ της BP υποχωρούν κατά 1,2% παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη που ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, η Βρετανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον PMI του τομέα μεταποίησης, με τον δείκτη να υποχωρεί τον Οκτώβριο στο 54,3 έναντι του 55,5 τον Σεπτέμβριο και έναντι του 54,5 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,17% υψηλότερα στις 339 μονάδες, κατά 0,3% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.974 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.518 μονάδες και κατά 0,26% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.691 μονάδες..

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v