Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα διαμορφώνονται στα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Στο προσκήνιο τα αποτελέσματα τριμήνου αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Κέρδη για τις τράπεζες. Σταθεροποιητικά κινείται το πετρέλαιο. Ενισχύεται ο χρυσός.

Μικτές τάσεις επικρατούν στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης με τα εταιρικά αποτελέσματα στο προσκήνιο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,06%, στις 6.991 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,4%, στις 4.551 μονάδες. Απώλειες 0,23% για τον DAX, που κινείται στις 10.690 μονάδες.

Στο προσκήνιο βρίσκονται οι τράπεζες με αφορμή τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν χθες και σήμερα κολοσσοί του κλάδου. Κέρδη καταγράφουν RBS, UBS αλλά και η Deutsche Bank. Αντίθετα πιέσεις δέχεται η μετοχή της British Airways αλλά και της VW. Αρνητικά πρόσημα καταγράφονται ακόμη για εταιρίες του φαρμακευτικού κλάδου αλλά και τεχνολογικές.

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία αμετάβλητος ήταν ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Οκτώβριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα κινηθεί με ρυθμό 0,2%.

Εν τω μεταξύ σταθεροποιητικά κινείται το πετρέλαιο, στα επίπεδα των 49,7 δολαρίων ανά βαρέλι. Μικρά κέρδη καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους στα επίπεδα του 1,09.

Απώλειες καταγράφει το γεν συγκριτικά με το δολάριο, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η πτωτική κίνηση θα συνεχιστεί για το ιαπωνικό νόμισμα καθώς η Fed είναι να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Κέρδη 0,20% για το χρυσό με την τιμή του να κυμαίνεται στα 1.271 δολάρια ανά ουγκιά.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v