Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ρεκόρ της Wall δίνουν ώθηση στις ευρωαγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα νέα ρεκόρ των δεικτών της Wall Street χθες. Στο επίκεντρο παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Ανοδικά τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα νέα ρεκόρ που «έσπασαν» χθες οι δείκτες της Wall Street, αλλά και λόγω των προσδοκιών για συμφωνία στον ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου.

Στο επίκεντρο παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Χθες ο Ντόναλντ Τραμπ «υποσχέθηκε» απόσυρση των ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία TPP και ακύρωση ορισμένων περιορισμών στην παραγωγή ενέργειας στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ιταλικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως το απόγευμα ανακοινώνονται οι εκτιμήσεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη της ευρωζώνη για τον μήνα Νοέμβριο.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,53% υψηλότερα στις 342 μονάδες, κατά 1% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.845 μονάδες, κατά 0,77% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.564 μονάδες και κατά 0,6% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.746 μονάδες, ενώ κέρδη 1,84% καταγράφει ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 16.597 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,5%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v