Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Η Βρετανία παρουσιάζει σήμερα την πρώτη αναθεώρηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής της μετά το Brexit, ενώ η προσοχή στρέφεται και στα στοιχεία για τον PMI της ευρωζώνης.

Το ράλι της Wall Street συνεχίζει να στηρίζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή σήμερα στραμμένη σε διάφορα μακροοικονομικά στοιχεία.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας παρουσιάζει την πρώτη αναθεώρηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας μετά το Brexit, που αναμένεται να περιλαμβάνει αύξηση του κατώτατου μισθού και επενδύσεις στις υποδομές προκειμένου να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Επίσης, σήμερα είναι η ημέρα ανακοίνωσης των προκαταρκτικών στοιχείων για τους PMI των τομέων μεταποίησης και υπηρεσιών στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit, ο δείκτης PMI της ευρωζώνης διαμορφώθηκε σε υψηλό έτους τον Νοέμβριο, στο 54,1 τον Νοέμβριο από 53,3 τον προηγούμενο μήνα, στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους και οριακά χαμηλότερα από το 54,3 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ήπιες πιέσεις δέχονται οι τιμές του πετρελαίου καθώς επανέρχονται οι αμφιβολίες για περιορισμό της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται στις 341 μονάδες, κατά 0,67% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.865 μονάδες, ενώ ουσιαστικά αμετάβλητοι είναι οι δείκτες CAC και DAX στις 4.551 και 10.710 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v