Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τραμπ προβληματίζει τις ευρωαγορές

Προβληματισμός για τις χθεσινές δηλώσεις Τραμπ για φαρμακοβιομηχανίες και συνοριακό φόρο. Στην UBI Banca περνάνε οι τρεις προβληματικές ιταλικές τράπεζες Banca Marche, Banca Etruria και Carichieti. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τις φαρμακοβιομηχανίες για τις πρακτικές τους, συνέστησε «συνοριακό φόρο» στις ΗΠΑ, αλλά δεν αποσαφήνισε τη δημοσιονομική του πολιτική.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν και οι εξελίξεις στον ιταλικό τραπεζικό κλάδο. Νωρίτερα, η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλία, η UBI Banca, γνωστοποίησε πως ενέκρινε τη δεσμευτική προσφορά για εξαγορά των τριών προβληματικών τραπεζών Banca Marche, Banca Etruria και Carichieti προς 1 ευρώ. Η προσφορά προβλέπει πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 2,2 δισ. ευρώ, ενώ UBI θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου έως 400 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ του 2016, το οποίο αυξήθηκε κατά 1,9% έναντι του 1,8% που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Αργότερα σήμερα θα δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά από την συνεδρίαση της ΕΚΤ του Δεκεμβρίου.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,22% στις 364 μονάδες, κατά 0,1% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.283 μονάδες, κατά  0,44% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.594 μονάδες και κατά 0,03% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.886 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTMIB καταγράφει απώλειες 0,07% στις 19.474 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,3%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v