Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωαγορές, με την Fiat και τα αποτελέσματα αμερικανικών τραπεζών στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε θετικό πεδίο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, και ιδιαίτερα στην Fiat, η οποία κατηγορείται στις ΗΠΑ για παραποίηση στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων.

Η μετοχή της εταιρείας ανακάμπτει, καταγράφοντας κέρδη έως 7,52%, μετά τη χθεσινή "βουτιά" του 18%, ενώ αυτήν την ώρα κινείται 3,6% υψηλότερα.. 


Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν σήμερα για το δ’ τρίμηνο οι αμερικανικές τράπεζες JP Morgan Chase, Bank of America και Wells Fargo.

Χθες το Reuters μετέδωσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Morgan Stanley απέλυσε ανώτατα στελέχη επενδυτικής τραπεζικής και μείωσε τα μπόνους κατά περίπου 15% λόγω της πτώσης των εσόδων από τα νέα deals και την αύξηση κεφαλαίων στις εταιρείες της Wall Street.

Νωρίτερα, η Κίνα ανακοίνωσε τα στοιχεία για το εμπορικό της ισοζύγιο, με τις εξαγωγές να καταγράφουν πτώση 7,7% και τις εισαγωγές 5,5% το 2016.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,63% στις 364 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.312 μονάδες, κατά 0,88% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.906 μονάδες και κατά 0,6% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.585 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v