Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωαγορές

Προβληματίζουν τα στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία. Σημαντικά χαμηλότερα του αναμενόμενου ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Μάρτιο. Σήμερα η συνεδρίαση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Η ενίσχυση του δολαρίου και τα στοιχεία που δείχνουν ότι «κατεβάζει ταχύτητα» η ανάπτυξη της Ευρώπης, επιβαρύνουν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Απογοητευτικά τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, που τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 1,5% έναντι του 1,8% που ανέμεναν οι αναλυτές και από 2% τον Φεβρουάριο. Εν τω μεταξύ, με ρυθμό 0,7% "έτρεξε" η βρετανική οικονομία το δ' τρίμηνο, τον ταχύτερο ρυθμό του τελευταίου έτους.

Σήμερα συνεδριάζουν οι υπουργοί εξωτερικών του ΝΑΤΟ, με συμμετοχή του αμερικανού υπουργού εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται χαμηλότερα κατά 0,24% στις 379 μονάδες, κατά 0,45% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.336 μονάδες, κατά 0,24% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.077 μονάδες και κατά 0,05% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.2349 μονάδες.

Πτωτικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται περίπου 0,2% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v