Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη Fed

Τα πρακτικά της Fed που δημοσιοποιήθηκαν χθες, σε συνδυασμό με την συνάντηση Τραμπ-Σι και τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Περιορίζονται οι απώλειες στις ευρωαγορές, αν και παραμένουν σε αρνητικό έδαφος, μετά τις ενδείξεις πως η Fed θα αρχίσει από φέτος (νωρίτερα του αναμενόμενου) να «ξεφορτώνεται» τα 4,5 τρισ. δολάρια σε ομόλογα έχει στον ισολογισμό της.

Οι επενδυτές τηρούν αμυντική στάση και εν όψει της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόλαντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Ζινπινγκ, στην οποία αναμένεται να συζητηθούν εμπορικά θέματα καθώς και οι σχέσεις με τη Β. Κορέα, με τις αγορές να ανησυχούν για το ενδεχόμενο εμπορικού πολέμου μεταξύ των δυο υπερδυνάμεων.

Παράλληλα, αναμένεται και η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ, ενώ ο Μάριο Ντράγκι, σε ομιλία του σε τραπεζικό συνέδριο, τονίζει πως η στάση της Τράπεζας στη νομισματική πολιτική εξακολουθεί να είναι αυτή που αρμόζει και πως δεν δικαιολογείται επανεκτίμησή της.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, οι οποίες ανέκαμψαν τον Φεβρουάριο μετά την απότομη πτώση του Ιανουαρίου, αν και η αύξηση ήταν μικρότερη του αναμενόμενου.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,3% στις 339 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.298 μονάδες και κατά  0,35% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.175 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού σταθεροποιείται στις 5.093 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v