Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι εμπορικές και οικονομικές πολιτικές των ΗΠΑ, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στον κόσμο, και τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οριακές μεταβολές στα futures της Wall

Στις εμπορικές και οικονομικές πολιτικές των ΗΠΑ στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών, εν όψει και της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του αυτήν την εβδομάδα, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν και οι παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις, μετά την επίσημη ενεργοποίηση του Brexit και εν όψει των κρίσιμων εκλογών στη Γαλλία.

Χθες, εξάλλου, σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε πως είναι πρόθυμος να προχωρήσει σε μονομερή μέτρα για να αντιμετωπίσει την πυρηνική απειλή της Β. Κορέας.

Σημειώνεται πως η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ μιλά σήμερα στο American Enterprise Institute, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν νέος γύρος εμπορικών συνομιλιών μεταξύ της ΕΕ και του Μεξικό.

Προ ολίγου ανακοινώθηκαν τα στοιχέια για την μεταποίηση στην ευρωζώνη, οποία διαμορφώθηκε σε υψηλο εξαετίας τον Μάρτιο.

Από το εταιρικό «μέτωπο», η Reckitt Benckiser φέρεται να εξετάζει πώληση της μονάδας τροφίμων της προκειμένου να στηρίξει την εξαγορά της Mead Johnson, ενώ η Credit Suisse, που εμπλέκεται σε διεθνή έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, έβγαλε διαφημίσεις σε Βρετανικές εφημερίδες τονίζοντας την πολιτική της για «μηδενική ανοχή» στη φοροδιαφυγή.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,22% στις 381 μονάδες,σταθεροποιητικά στις 7.321 μονάδες και 5.118 μονάδες αντίστοιχα οι δείκτες FTSE 100 του Λονδίνου και CAC του Παρισού, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται υψηλότερα κατά 0,36% στις 12.357 μονάδες. Οριακά υψηλότερα ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB, ενώ ο ισπανικός IBEX υποχωρεί κατά 0,4% στις 10.421 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v