Οριακές μεταβολές για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές. Τα βλέμματα των επενδυτών στη σημερινή συνάντηση των τεσσάρων που επέβαλαν μποϊκοτάζ στο Κατάρ και την απόφασή τους για τις κυρώσεις. Μικτά τα futures της Wall Street.

Ήπιες κινήσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή επικεντρωμένη στις γεωπολιτικές εξελίξεις ανά τον κόσμο.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 383 μονάδες, κατά 0,14% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.366 μονάδες, κατά 0,21% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.186 μονάδες και κατά 0,17% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.458 μονάδες.

Η Κομισιόν έδωσε την Τρίτη το πράσινο φως για τη διάσωση 5,4 δισ. ευρώ της Monte dei Paschi di Siena. Με τη συμφωνία αυτή, τα χρήματα που έχουν δώσει οι Ιταλοί φορολογούμενοι για τη διάσωση των τραπεζών της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες ξεπερνούν πλέον τα 20 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σκιαγράφησε μια σειρά μεταρρυθμιστικών μέτρων σε ομιλία του στο γαλλικό κοινοβούλιο. Αυτά περιλαμβάνουν μια δέσμευση να κρατήσει τις επιχειρήσεις σε γαλλικό έδαφος, με σταδιακή περικοπή του εταιρικού φόρου.

Στη σημερινή ατζέντα, τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο Κατάρ. Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν συναντιούνται σήμερα για να αποφασίσουν το αν θα διατηρήσουν τις κυρώσεις ενάντια στο γείτονά τους. Ενόψει της απόφασης, ο Moody's υποβάθμισε το outlook για το Κατάρ σε «αρνητικό».

Οι αμερικανικές αγορές ανοίγουν ξανά σήμερα, την ίδια ώρα που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον τόνισε ότι ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε εχθές η Βόρεια Κορέα καταδεικνύει «νέα κλιμάκωση της απειλής» από το καθεστώς του προέδρου της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, και απαιτεί παγκόσμια αντίδραση.

Τα futures των S&P 500 και Dow Jones εμφανίζουν οριακή μεταβολή, ενώ του Nasdaq υποχωρούν κατά 0,23%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v