Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση για τις ευρωπαϊκές αγορές λόγω Β. Κορέας

Αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για τη Βόρεια Κορέα. Σύντομη καταφυγή των επενδυτών στα ασφαλή καταφύγια. Τα βλέμματα στραμμένα και στο σημερινό eurogroup. Πτώση 0,1% για τον γερμανικό DAX.

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφότου η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν ακόμα πύραυλο που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε 0,1% χαμηλότερα στις 381 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί 0,2% στις 7.278 μονάδες, ο γερμανικός DAX κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 12.530 μονάδες και ο CAC του Παρισιού καταγράφει πτώση 0,1% στις 5.221.

Οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες κινούνται μετρίως χαμηλότερα, ενώ τα futures των αμερικανικών μετοχών υποχωρούν καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες έρχονται ξανά στο επίκεντρο.

Ο πιο πρόσφατος πύραυλος που εκτόξευσε η Πιονγιάνγκ έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου 2.000 χιλιόμετρα από την Ιαπωνία. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να δράσουν.

Οι επενδυτές γρήγορα στράφηκαν στα ασφαλή καταφύγια, μεταξύ των οποίων το γεν, το ελβετικό φράγκο και ο χρυσός που έχει σκαρφαλώσει στο υψηλό των 1.334,36 δολαρίων/ουγγιά. Ωστόσο η φυγή αυτή ήταν βραχύβια, με τα τρία αυτά περιουσιακά στοιχεία να κινούνται μετά χαμηλότερα.

Στον εταιρικό κόσμο, η JD Wetherspoon πρόκειται να ανακοινώσει προκαταρκτικά αποτελέσματα για το σύνολο του έτους. Στο μεταξύ, η Nestle αγόρασε ποσοστό πλειοψηφίας στην Blue Bottle Coffee με σκοπό να ενισχύσει την παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όσον αφορά σε οικονομικά στοιχεία, αναμένονται σήμερα τα κόστη εργασίας και η αύξηση μισθών στην ευρωζώνη, αλλά και στοιχεία για τις αμερικανικές πωλήσεις λιανικής αργότερα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντιούνται σήμερα στο Ταλίν της Εσθονίας. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η ελληνική διάσωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v