Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος για τις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στη Mifid II

Οι νέοι κανόνες για τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ευρώπης, τα δυνατά στοιχεία από τον κλάδο της μεταποίησης παγκοσμίως, αλλά και τα ρεκόρ στις ασιατικές αγορές, τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας σήμερα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών σήμερα τα δυνατά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τον τομέα της μεταποίησης στην ευρωζώνη αλλά και το νέο σύνολο κανόνων για τον χρηματοπιστωτικό τομέα της ηπείρου.

Στην Ασία, οι αγορές σημείωσαν υψηλά ρεκόρ, λόγω αισιοδοξίας που προκύπτει από μια συγχρονισμένη ανάκαμψη στην παγκόσμια οικονομία. Οι έρευνες για τη μεταποίηση από την Ινδία μέχρι και τον Καναδά έδειξαν επιτάχυνση της δραστηριότητας στον τομέα.

Στις εταιρικές ειδήσεις, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης Ryanair πρόκειται να δημοσιεύσει στοιχεία επιβατικής κίνησης για τον Δεκέμβριο. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι η θυγατρική της εταιρεία, Ryanair UK, είχε υποβάλει αίτηση για βρετανικό πιστοποιητικό αεροπορικής λειτουργίας, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να συνεχίσει να λειτουργεί στη χώρα μετά το Brexit.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι επενδυτές πιθανόν παρακολουθούν την πολύ-αναμενόμενη εισαγωγή της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα. Η ανανεωμένη έκδοση της οδηγίας για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων στην Ευρώπη - Mifid II - πρόκειται να τεθεί σε ισχύ σήμερα, επηρεάζοντας το σύστημα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε κάθε γωνιά της ηπείρου.

Στα εμπορεύματα, οι τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν τα ρεκόρ της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά την επανεκκίνηση των μεγάλων αγωγών στη Βρετανία και τη Λιβύη, την ώρα που η παραγωγή των ΗΠΑ. έφτασε στο υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών. Το Brent τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 66,58 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο κατά 0,02%, ενώ το αμερικανικό αργό διαμορφώνεται στα 60,40 δολάρια, με άνοδο κατά 0,05%.

Επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές αγορές, ο στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 καταγράφει άνοδο κατά 0,4% στις 12,916.28 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 με επίσης άνοδο κατά 0.2% στις 5,298.05, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης ανοδικά κατά 0.2% στις 7,658.09 και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται ανοδικά κατά 0.1% στις 389.18 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v