Μικρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα τα στοιχεία πληθωρισμού των ΗΠΑ και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Συντηρείται το θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές. Associated British Foods, Bunzl, Bank of Ireland και Luxottica ανακοινώνουν στοιχεία.

Θετικές κινήσεις σημειώνουν τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται αυτή την εβδομάδα στα στοιχεία πληθωρισμού των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα παρακολουθούν τη δημοσίευση εταιρικών κερδών. 

Την Πέμπτη, αναμένεται να μιλήσει ο νέος πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ στη Βουλή και τη Γερουσία. 

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,4%, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,5%,
στη Φρανκφούρτη ο DAX με κέρδη 0,7% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 επίσης θετικά κατά 0,7%.

Ίδια εικόνα και στα χρηματιστήρια του νότου. Στη Μαδρίτη ο IBEX ενισχύεται 0,5% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ επίσης κατά 0,6%.

Οι Associated British Foods, Bunzl και Luxottica ανακοινώνουν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία. 

Ο όμιλος Bank of Ireland ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δώσει μέρισμα για πρώτη φορά στα τελευταία δέκα χρόνια, παρά την πτώση κατά 18% στα κέρδη προ φόρων για το 2017. 

Η ιρλανδική τράπεζα ανακοίνωσε ότι είχε κέρδη 852 εκατ. ευρώ το 2017, μειωμένα σε σχέση με το 1,04 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα. Τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν 2% στα 2,25 δισ. ευρώ.

Στο πολιτικό μέτωπο, το κόμμα της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ αναμένεται να εγκρίνει τη συμφωνία συνασπισμού κυβέρνησης με τους Σοσιαλδημοκράτες. Την ίδια ώρα, στην Ιταλία το κλίμα κορυφώνεται ενόψει των εκλογών της Κυριακής. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές του αργού βρίσκονται ψηλά, μετά την ανακοίνωση σύμφωνα με το Reuters της Σαουδικής Αραβίας για συνέχιση της μείωσης  της παραγωγής και παράταση των προσπαθειών ανόδου των τιμών.

Το brent καταγράφει άνοδο 0,2% στα 67,47 δολάρια ανά βαρέλι και το WTI σε άνοδο κατά 0,4% φτάνει τα 63,80 δολάρια ανά βαρέλι.  

Στις ασιατικές αγορές, συντηρείται το θετικό κλίμα. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,19% στις 22.153 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v