Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αυτοκινητοβιομηχανία δίνει ώθηση στις ευρωαγορές

Άνοδος 2% για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας μετά τη συμφωνία Τραμπ-Γιούνκερ. Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της ΕΚΤ και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Θετική υποδοχή στις ευρωαγορές για τη συμφωνία Τραμπ-Γιούνκερ, που προβλέπει ανακωχή μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ στην επιβολή δασμών ενόσω οι δυο πλευρές θα διαπραγματεύονται για την επίλυση των εμπορικών ζητημάτων, βάζοντας «στην άκρη» για την ώρα το ενδεχόμενο επιβολής αμερικανικών δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόνταλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες πως οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησαν μια «νέα φάση» στη σχέση τους, εξηγώντας πως οι δυο πλευρές θα αρχίσουν να συνεργάζονται προκειμένου να μειώσουν τους δασμούς και να αποφύγουν έναν δυνητικό εμπορικό πόλεμο.

«Συμφωνήσαμε σήμερα, πρωτ’ απ’ όλα, να συνεργαστούμε προς μηδενικούς δασμούς, μηδενικά μη δασμολογικά εμπόδια και μηδενικές επιδοτήσεις για τα βιομηχανικά προϊόντα εκτός αυτοκινήτων», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας άνοιξε με κέρδη 2%.

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 388 μονάδες, κατά 0,1% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.665 μονάδες, ενώ κέρδη 1,2% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v