Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 4,7%, το Λονδίνο ενισχύεται 2,1%, το Παρίσι κατά 3,6%. Στήριξη από τα στοιχεία που δείχνουν ότι και τα κρούσματα και οι θάνατοι κατεβάζουν ταχύτητα. Υποχωρεί το αργό. Aνοδο 3,5% και για τους τρεις δείκτες δείχνουν τα futures της Wall.

Ισχυρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, καθώς ο ρυθμός των μολύνσεων από κορωνοϊό δείχνει να επιβραδύνεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 4,7%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 2,1%, στο Παρίσι ο CAC κατά 3,6%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κατά 3,3%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 2,9%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 2,9% ανοδικά.

Aνοδο 3,5% και για τους τρεις δείκτες δείχνουν τα futures της Wall.

Το κλίμα παίρνει στήριξη από τα στοιχεία που δείχνουν ότι και τα κρούσματα και οι θάνατοι κατεβάζουν ταχύτητα.

Τον πιο χαμηλό ημερήσιο αριθμό θανάτων των τελευταίων δύο εβδομάδων ανακοίνωσε η Ιταλία, που ήταν το επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη, πριν πάρει τη θέση της η Ισπανία.

Επιβράδυνση των νέων περιπτώσεων καταγράφηκε και στη Γερμανία την Κυριακή, για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Στην Ισπανία, ο ρυθμός των νέων ασθενών και θανάτων συνέχισε να υποχωρεί, καθώς την Κυριακή σημειώθηκε αύξηση 6% των θανάτων, με το ποσοστό μειωμένο κατά το ήμισυ σε σχέση με μία εβδομάδα πριν.

«Τα στοιχεία από αυτή την εβδομάδα και από τη σημερινή μέρα επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση των μολύνσεων», ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Salvador Illa, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με το Reuters. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο εγκλεισμός δουλεύει».

Την ίδια ώρα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μπήκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις την Κυριακή, 10 μέρες αφότους διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Εκπρόσωπος της Dawning Street δήλωσε ότι ήταν ένα «προληπτικό μέτρο», καθώς είχε επίμονα συμπτώματα του ιού.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία βρίσκονται «πολύ κοντά» σε μια συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Ρωσίας.

«Νομίζω πως ολόκληρη η αγορά κατανοεί πως αυτή η συμφωνία είναι σημαντική και θα φέρει πολλή σταθερότητα, σημαντική σταθερότητα στην αγορά, και είμαστε πολύ κοντά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Kirill Dmitriev.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,6% και φτάνει στα $27,87 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κινείται 0,9% χαμηλότερα, στα $33,80.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v