Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξαναπαίρνουν την κατηφόρα οι ευρωπαϊκές αγορές

Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια, μετά από δύο σερί ανοδικές ημέρες. Η Φρανκφούρτη χάνει 2,6%, το Λονδίνο υποχωρεί 3,5%, το Παρίσι κινείται 3,2% αρνητικά. Οι αγορές αξιολογούν τα σχόλια του Τραμπ, που προετοίμασε τους Αμερικανούς για δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες.

Ξαναπαίρνουν την κατηφόρα οι ευρωπαϊκές αγορές

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς το παγκόσμιο κλίμα δέχεται χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 2,6%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 3,5%, στο Παρίσι ο CAC κινείται 3,2% αρνητικά. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη υποχωρεί 1,9%, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κατά 1,5. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 βουτάει 2,5%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,4%, στα 20,19 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με οριακή πτώση, φτάνει στα $22,74. Μικρή άνοδο σημειώνει ο χρυσός (+0,2%), στα 1.599,80 δολάρια/ουγγιά.

Οι αγορές αξιολογούν τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ, που προετοίμασε τους Αμερικανούς για άνοδο των κρουσμάτων, χαρακτηρίζοντας τις επόμενες δύο εβδομάδες «πολύ, πολύ επίπονες».

Συνολικά μέχρι σήμερα καταγράφονται 4.076 θάνατοι, έναντι 2.010 το Σάββατο, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.

Σε μια αλλαγή κατεύθυνσης, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξουν από 100.000 έως 240.000 θάνατοι από την πανδημία ακόμα και αν τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που, αν και προαιρετικά, θα παραμείνουν σε ισχύ ως τα τέλη Απριλίου.

Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς έρευνα ιδιωτικής εταιρείας έδειξε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα αναπτύχθηκε μόνο ελαφρώς τον Μάρτιο.

Τα στοιχεία για τον PMI μεταποίησης της Caixin/Markit έδειξαν ότι έφτασε στις 50,1 μονάδες τον Μάρτιο. Οι αναλυτές ανέμεναν 45,5, ενώ ένα μήνα πριν ήταν στις 40,3 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v