Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,7%, η Μαδρίτη 1,1% και το Μιλάνο 0,6%. Στο επίκεντρο τα καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά κορωνοϊού.

Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία κορωνοϊού.

Τα νέα για τη σημαντική ανακάλυψη στον αγώνα για την εξεύρεση εμβολίου Covid-19 από τις εταιρείες Pfizer-BioNTech προκάλεσαν εκρηκτική άνοδο στα χρηματιστήρια, με σχεδόν 2 τρισ. δολάρια να αλλάζουν χέρια τη Δευτέρα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, στις Ηνωμένες Πολιτείες συναλλαγές αξίας 500 δισ. πέρασαν από τις χρηματιστηριακές αγορές τη Δευτέρα, ενώ η Ευρώπη είδε $120 δισ. να τελούν υπό διαπραγμάτευση.

Οι μετοχές αξίας, συνήθως εταιρείες που είναι πιο ευαίσθητες στους οικονομικούς κύκλους, σημείωσαν την καλύτερη απόδοση ακόμη και στις ΗΠΑ, μετά την είδηση που θέλει το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech να είναι αποτελεσματικό κατά 90%.

Στις συναλλαγές της Τετάρτης, η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,7%, η Μαδρίτη 1,1% και το Μιλάνο 0,6%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,179 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v