Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάρτι στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμβόλιο της Pfizer

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 6%, το Λονδίνο 5,6%, το Παρίσι 7%, η Μαδρίτη 9%, το Μιλάνο 6,2%. Tα πρώτα στοιχεία από το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού δείχνουν ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό, ποσοστό που είναι πολύ καλύτερο από την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα.

Πάρτι στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμβόλιο της Pfizer

Θεαματικά κέρδη για τις  ευρωπαϊκές μετοχές το μεσημέρι της Δευτέρας. Η Φρανκφούρτη κερδίζει 6%, το Λονδίνο 5,6%, το Παρίσι 7%, η Μαδρίτη 9%, το Μιλάνο 6,2%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 4%. Ανοδο 5,3% ή κατά 1.500 μονάδες για τον Dow δείχνουν τα futures της Wall.

Tα πρώτα στοιχεία από το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού δείχνουν ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό, ποσοστό που είναι πολύ καλύτερο από την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα, αν η τάση αυτή συνεχιστεί.

Οπως μεταδίδει το CNN, η αποκαλούμενη ενδιάμεση ανάλυση εξέτασε τις πρώτες 94 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 ανάμεσα σε περισσότερους από 43.000 εθελοντές που έλαβαν είτε δύο δόσεις του εμβολίου είτε εικονικό φάρμακο.

Διαπίστωσε ότι λιγότερο από 10% των μολύνσεων ήταν σε συμμετέχοντες που είχαν λάβει το εμβόλιο. Περισσότερο από το 90% των κρουσμάτων ήταν σε άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Η Pfizer ενημέρωσε ότι το εμβόλιο παρείχε προστασία επτά μέρες μετά τη δεύτερη δόση και 28 μέρες μετά την αρχική δόση του εμβολίου. Ο τελικός στόχος αυτής της δοκιμής είναι να φτάσει σε 164 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Παράλληλα, οι επενδυτές αξιολογούν και τη νίκη Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Οι ευρωαγορές αναμένεται να ακολουθήσουν την αισιοδοξία που καταγράφηκε στα ασιατικά χρηματιστήρια και το θετικό κλίμα που υπάρχει και στην αμερικανική αγορά, με τα futures της Wall να κινούνται ανοδικά.

Στο επίκεντρο και η πανδημία κορωνοϊού, με τις ΗΠΑ να ανακοινώνουν περισσότερες από 126.000 νέες μολύνσεις για δύο διαδοχικές ημέρες. Παγκοσμίως, ο αριθμός των περιπτώσεων ξεπέρασε το ορόσημο των 50 εκατομυρίων κρουσμάτων την Κυριακή, σύμφωνα με το Reuters.

Στο μέτωπο της οικονομίας, χαμηλότερα κατά 12% κινείται η γαλλική οικονομία αυτόν τον μήνα, μετά την είσοδο της χώρας σε lockdown λόγω πανδημίας κορωνοϊού, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της Γαλλίας. Οπως θυμίζει το Reuters, η κυβέρνηση επέβαλε νέο «λουκέτο» στις 30 Οκτωβρίου για να ελέγξει την άνοδο των νέων κρουσμάτων, παρόλο που οι περιορισμοί είναι πιο ήπιοι από την πρώτη φορά.

Περισσότερο από τις προβλέψεις «τσίμπησαν» οι γερμανικές εξαγωγές τον Σεπτέμβριο. Εφτασαν στα €109,8 δισ. καταγράφοντας άνοδο 2,3% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, έναντι πρόβλεψης για αύξηση 2,0%. Ωστόσο, κινήθηκαν καθοδικά 3,8% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v