Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές

Κέρδη άνω του 1% στα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι με ώθηση από το εμβόλιο της Moderna. Οριακές διακυμάνσεις για το ευρώ. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας Moderna ότι το εμβόλιο της κατά του κορωνοϊού έδειξε αποτελεσματικότητα 94,5% σε κλινικές δοκιμές.

Στην Ευρώπη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας συζητά νέα, ακόμη πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να επιβραδυνθεί η αύξηση των κρουσμάτων. Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η μείωση του αριθμού των ανθρώπων που θα μπορούν να συναντώνται σε σπίτια και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στο μεταξύ, η γερμανική οικονομία αναμένεται να πατήσει φρένο ή να συρρικνωθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2020, καθώς τα μέτρα που λαμβάνονται εγχώρια και στο εξωτερικό για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού πλήττουν τις δραστηριότητες αναψυχής και τις εξαγωγές, ανακοίνωσε η Bundesbank τη Δευτέρα.

«Η συνολική οικονομική επίδοση θα μπορούσε να σταματήσει ή ακόμη και να μειωθεί μετά από την πολύ έντονη ανάπτυξη το καλοκαίρι», σημείωσε στη μηνιαία έκθεσή της σύμφωνα με το Reuters.

Στο εταιρικό μέτωπο, ο ισπανικός χρηματοοικονομικός όμιλος BBVA συμφώνησε να πουλήσει τις αμερικανικές δραστηριότητες του BBVA USA Bancshares στον όμιλο PNC Financial Serveices Group, έναντι τιμήματος 11,6 δισ. δολαρίων.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,18% στις 389 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,66% στις 6.421 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,47% στις 13.138 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,7% στις 5.471 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 3,4% στα 41,47 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,4% στα 1.893 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται οριακά χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1831 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v