Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 1%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι 0,8%, τη Μαδρίτη 0,6% και το Μιλάνο 0,5%. Τα καλά νέα από το μέτωπο των εμβολίων κατά κορωνοϊού έρχονται την ώρα που οι περιπτώσεις Covid-19 αυξάνονται ραγδαία.

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Αρνητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, ακολουθώντας την πορεία της αμερικανικής αγοράς -τα futures της Wall είναι επίσης αρνητικά. Η Φρανκφούρτη χάνει 1%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι 0,8%, τη Μαδρίτη 0,6% και το Μιλάνο 0,5%. 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η είδηση για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου των εταιρειών Pfizer-BioNTech έφερε ράλι στα διεθνή χρηματιστήρια. Και άλλα θετικά νέα έρχονται από το μέτωπο των εμβολίων, με το υποψήφιο της Moderna να βρίσκεται στη φάση 3. Τα καλά νέα όμως έρχονται την ώρα που οι περιπτώσεις Covid-19 αυξάνονται ραγδαία -πάνω από 10 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγράψει οι ΗΠΑ.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 15,5% ανέκαμψε η βρετανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, καθώς αρχίζει να ανακάμπτει από την απότομη πτώση της. Το αποτέλεσμα έρχεται μετά την άνευ προηγουμένου βουτιά κατά 19,8% ένα τρίμηνο πριν.

Ωστόσο, με την Αγγλία ξανά σε lockdown, η βρετανική οικονομία αναμένεται να κατεβάσει ξανά ταχύτητα τους τελευταίους τρεις μήνες της χρονιάς.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο $1,178 ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,318 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v