Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,3%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,2%.

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά κινούνται τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,3%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,2%.

Στο μέτωπο της πανδημίας, τo υποψήφιο εμβόλιο Covid-19 που αναπτύχθηκε από την Κίνα προκάλεσε μία γρήγορη ανοσοαπόκριση στις πρώτες δοκιμές, αλλά το επίπεδο των αντισωμάτων που παρήχθη ήταν χαμηλότερο από εκείνο ενός ανθρώπου που αναρρώνει από την ασθένεια, σύμφωνα με μελέτη.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το επίπεδο αντισωμάτων 28 ημέρες μετά την τελευταία δόση του εμβολίου ήταν χαμηλότερο από εκείνο ενός ασθενούς που αναρρώνει από το Covid-19. Ωστόσο, η «γρήγορη» απόκριση αντισωμάτων από τους συμμετέχοντες στη δοκιμή την ημέρα 0 και 14 στο πρόγραμμα εμβολιασμού δείχνει ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι κατάλληλο για επείγουσα χρήση.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η άνοδος των τιμών στα είδη ένδυσης, τροφίμων και επίπλων οδήγησε υψηλότερα τον πληθωρισμό στη Βρετανία τον Οκτώβριο. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ωστόσο ότι οι αυξήσεις των τιμών παρέμειναν σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο υιοθέτησε αυστηρότερους περιορισμούς lockdown.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,7% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, από 0,5% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη. Το αποτέλεσμα ήταν υψηλότερο κατά 0,2 μονάδες από το αναμενόμενο.

Το ευρώ ενισχύεται 0,1% έναντι του δολαρίου, στο $1,188 και η στερλίνα κατά 0,2%, στο 1,328 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v