Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο επίκεντρο η οικονομική πολιτική των ΗΠΑ, αλλά και τα λιγότερα κρούσματα στη Γερμανία. Η Φρανκφούρτη κινείται 0,1% ανοδικά, το Λονδίνο 0,2% αρνητικά, όπως και το Παρίσι (-0.1%). Κοντά στη παραίτηση ο Ιταλός Πρωθυπουργός. Ανοδικά ευρώ και στερλίνα.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Συγκρατημένα κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε ότι θέλει να περάσει νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας στο Κογκρέσο.

Επιπλέον, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19 στη Γερμανία υποχώρησε στα σημεία που ήταν τον Οκτώβριο.

Στο επίκεντρο και το άλμα πωλήσεων τετάρτου τριμήνου της Phillips, την ώρα που το Tesco ανακοίνωσε πληρωμή ειδικού μερίσματος μετά την πώληση των δραστηριοτήτων στην Ασία.

Η Φρανκφούρτη κινείται 0,1% ανοδικά, το Λονδίνο 0,2% αρνητικά, όπως και το Παρίσι (-0.1%). Πτώση 0,5% στη Μαδρίτη, άνοδος 0,2% στο Μιλάνο. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται 0,1% ανοδικά, στο $1,217 ενώ η στερλίνα με ίδια άνοδο φτάνει στο 1,370 δολάριο.

Στην πολιτική επικαιρότητα, κοντά στην παραίτηση βρίσκεται ο Ιταλός Πρωθυπουργός με στόχο να σχηματίσει αργότερα μία νέα κυβέρνηση που θα μπορεί να έχει ευρύτερη πλειοψηφία, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v