Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Μπάιντεν και ΕΚΤ

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο οριακά, το Παρίσι χάνει 0,5%, το Μιλάνο επίσης, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% ανοδικά. Στο επίκεντρο η πολιτική Μπάιντεν και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Μπάιντεν και ΕΚΤ

Οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές άνοιξαν σε θετικό έδαφος την Πέμπτη, μία μέρα αφότου ο Τζο Μπάιντεν έγινε επίσημα ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως πρώτη του κίνηση, υπέγραψε μια σειρά από εκτελεστικά διατάγματα για την αντιστροφή πολιτικών που δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,50% αντιστοίχως, διατήρησε το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη σημερινή του συνεδρίαση.

Στο μέτωπο της πανδημίας, τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού πιθανώς θα χρειαστούν ανασχεδιασμό φέτος, προκειμένου να παρέχουν αποτελεσματικότερη προστασία έναντι της νέας «νοτιοαφρικανικής» μετάλλαξης Β1351, καθώς φαίνεται ότι η τελευταία μπορεί να «ξεφύγει» από τα αντισώματα που εξουδετερώνουν προηγούμενες παραλλαγές του ιού.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο οριακά, το Παρίσι χάνει 0,5%, το Μιλάνο επίσης, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% ανοδικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v