Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές εν αναμονή ορκωμοσίας Μπάιντεν

Στο επίκεντρο των επενδυτών η ομιλία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, αναζητώντας στοιχεία για το πακέτο βοήθειας του $1,9 τρισ. που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα. Ενισχύονται ευρώ και στερλίνα.

Ανοδικά οι ευρωαγορές εν αναμονή ορκωμοσίας Μπάιντεν

Θετικά κινούνται τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, εν αναμονή της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν (φωτό). Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη 0,3%, το Μιλάνο 0,4%.

Ο Μπάιντεν θα διαδεχθεί τον Ντόναλντ Τραμπ ως ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην ομιλία του θα επικεντρωθεί στην ανάγκη να έρθουν οι Αμερικανοί κοντά, μετά τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο. Οι επενδυτές επίσης θα αναζητήσουν επίσης στοιχεία για το πακέτο βοήθειας του 1,9 τρισ. δολαρίου που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ελαφρώς περισσότερο από ό,τι αναμενόταν αυξήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο. Οπως μεταδίδει το Reuters, οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν κατά 0,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, μετά την άνοδο κατά 0,3% του Νοεμβρίου. Δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπε ότι θα κινηθεί με ρυθμό 0,5%.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η αναγκαστική παραμονή μεγάλου μέρους της ανθρωπότητας στο σπίτι της λόγω της πανδημίας ωφέλησε το Netflix, το οποίο ξεκίνησε το 2021 έχοντας φθάσει τους 203,7 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, αυξάνοντας τον αριθμό τους το 2020 περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά από το 2007 που το ίδιο εγκαινίασε το νέο πεδίο του streaming.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,2% και αλλάζει χέρια στο $1,215, ενώ η στερλίνα με άνοδο κατά 0,3%, διαμορφώνεται στο 1,366 δολάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v