Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο σε Fed και ανάπτυξη

Οι κεντρικές τράπεζες στο προσκήνιο. Συνεδριάζει η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα αλλά και η Τράπεζα της Αγγλίας και της Ιαπωνίας αυτή την εβδομάδα. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4% όπως και το Λονδίνο. Υποχωρούν ευρώ και στερλίνα.

Θετικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο σε Fed και ανάπτυξη

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και τη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Την Πέμπτη συνεδριάζει και η Τράπεζα της Αγγλίας, όπως και η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4% όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι κατά 0,2%, η Μαδρίτη κατά 0,6% ενώ το Μιλάνο κινείται 0,5% ανοδικά.

Τα εμβόλια κορωνοϊού παραμένουν στο επίκεντρο, με τη Γερμανία να γίνεται η πιο πρόσφατη χώρα που αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου της βρετανικής εταιρείας AstraZeneca.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ειδικοί έχουν μέχρι στιγμής υποστηρίξει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν σύνδεση του εμβολίου και του αυξημένου κινδύνου θρόμβωσης.

Η Δανία και η Νορβηγία σταμάτησαν να χορηγούν το εμβόλιο την περασμένη εβδομάδα έπειτα από αναφορές για μεμονωμένες περιπτώσεις θρόμβων αίματος ή χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων. Η Ισλανδία και η Βουλγαρία ακολούθησαν και η Ιρλανδία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν χθες, Κυριακή, αναστολή χρήσης του εμβολίου.

Συμβουλευτική επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνεδριάζει σήμερα, προκειμένου να συζητήσει για το εμβόλιο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ χάνει 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,191 δολάριο, ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,5%, στο $1,382.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v