Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,2%, το Λονδίνο κινείται οριακά, το Παρίσι ενισχύεται 0,2%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,8%. Ράλι κάνουν τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης μετά τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Θετικά κινούνται οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές την Πέμπτη και μετά τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να επιταχύνει τον ρυθμό αγορών των στοιχείων ενεργητικού τους επόμενους μήνες.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,2%, το Λονδίνο κινείται οριακά, το Παρίσι ενισχύεται 0,2%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,8%.

Ράλι κάνουν τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης, με την απόδοση του 10ετούς γερμανικού υποχωρεί 3,5 μονάδες βάσης, στο -0,34%, του αντίστοιχου ιταλικού χάνει 10 μονάδες βάσης και φτάνει στο 0,58% ενώ του ελληνικού 5ετούς γυρίζει αρνητικά και χτυπάει ιστορικό ρεκόρ, στο -0,01%.

Εν τω μεταξύ, οι αβεβαιότητες του Brexit συνέχισαν να κυριαρχούν στην οικονομία με το 74% των βρετανικών επιχειρήσεων να ισχυρίζονται ότι έχουν δει καθυστερήσεις στο εμπόριο μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την αρχή του έτους.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, χειρότερη από την αναμενόμενη απώλεια κατέγραψε η βρετανική κατασκευάστρια κινητήρων Rolls-Royce το 2020, με ζημιές 4 δισ. βρετανικών λιρών (5,58 δισ. δολαρίων), καθώς η πανδημία σταμάτησε τις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 364,8% αυξήθηκαν οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, καθώς ανήλθαν σε 1,455 εκατ. σύμφωνα με την Κινεζική Ενωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (CAAΜ). Οι πωλήσεις τετραπλασιάστηκαν ενώ αυξήθηκαν για ενδέκατο διαδοχικό μήνα, καθώς η χώρα ηγείται της ανάκαμψης της παγκόσμιας βιομηχανίας από την πανδημία Covid-19.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v