Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη χάνει 0,1% ενώ το Μιλάνο κινείται 0,2% ανοδικά.

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας. Αν και αξιωματούχοι από Γαλλία, Ρωσία και Βρετανία εμφανίζονται κάπως αισιόδοξοι για την πορεία της, η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έστειλε σήμα για πιο αυστηρούς περιορισμούς.

Παράλληλα, κοινή μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Κίνας σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού αναφέρει οτι η μετάδοση του ιού από νυχτερίδες στον άνθρωπο μέσω ενός άλλου ζώου είναι το πιο πιθανό σενάριο και ότι η διαρροή από εργαστήριο είναι «εξαιρετικά απίθανη», όπως μεταδίδει το Associated Press.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη χάνει 0,1% ενώ το Μιλάνο κινείται 0,2% ανοδικά. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,2% στο 1,177 δολάριο, ενώ η στερλίνα με ίδια πτώση διαμορφώνεται στο $1,376.

Βαριές ζημιές για Credit Suisse-Nomura από το ξεπούλημα μετοχών της Archegos. Βουτιά 16% για τη μετοχή της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας της Ιαπωνίας. Στη χειρότερη ημερήσια πτώση της ιστορίας της, διέγραψε πάνω από $3,2 δισ. κεφαλαιοποίησης. Πτώση 13% για τη μετοχή της ελβετικής τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v