Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο προσκήνιο η οικονομική αβεβαιότητα, μικτά οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,3%, το Παρίσι διολισθαίνει 0,1%, η Μαδρίτη κινείται 0,3% χαμηλότερα, ενώ το Μιλάνο κερδίζει 0,2%. Υποχωρεί το ευρώ, ενισχύεται η στερλίνα.

Στο προσκήνιο η οικονομική αβεβαιότητα, μικτά οι ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα για τις ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι διεθνείς αγορές εξακολουθούν να αναζητούν κατεύθυνση μετά τα υψηλά ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,3%, το Παρίσι διολισθαίνει 0,1%, η Μαδρίτη κινείται 0,3% χαμηλότερα, ενώ το Μιλάνο κερδίζει 0,2%.

Ανοίγουν ξανά από σήμερα καταστήματα, κομμωτήρια, γυμναστήρια και κήποι των παμπ στην Αγγλία, στο πλαίσιο αυτού που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον περιέγραψε ως «ένα μεγάλο βήμα» προς την ελευθερία από τους περιορισμούς της πανδημίας Covid-19.

Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν η Αγγλία εισήλθε σε ένα τρίτο lockdown προκειμένου να περιορίσει τις αυξανόμενες μολύνσεις από το παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που είναι γνωστό ως παραλλαγή «του Κεντ». Μία εκστρατεία εμβολιασμού που διέθεσε μια πρώτη δόση σε ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο του 50% των ενηλίκων, αλλά και τα μέτρα του lockdown έχουν μειώσει τον αριθμό των θανάτων κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 95% και τα περιστατικά μόλυνσης κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, από το επίπεδο κορύφωσης που καταγράφηκε τον Ιανουάριο.

Η Γερμανία ξεπέρασε σήμερα το όριο των τριών εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), την ώρα που πολλαπλασιάζονται οι εκκλήσεις να επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα. Ο αριθμός των μολύνσεων από την εκδήλωση της πανδημίας στη γερμανική επικράτεια ανέρχεται πλέον σε 3.011.513 καθώς αυξήθηκε κατά 13.245 από την προηγουμένη. Οι θάνατοι άλλων 99 ασθενών με την COVID-19 αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 78.452 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με το RKI.

Την ανάμιξη εμβολίων Covid-19 εξετάζει η Κίνα σύμφωνα με κορυφαίο Κινέζο αξιωματούχο, έτσι ώστε να υπάρξει ένας τρόπος ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών. Οπως μεταδίδει το Reuters, τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι τα κινέζικα εμβόλια υστερούν σε σχέση με άλλα, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer και Moderna όσον αφορά την αποτελεσματικότητα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ χάνει 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,188 δολάριο, ενώ η στερλίνα ενισχύεται 0,1%, στο $1,372.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v