Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικά οι ευρωαγορές εν αναμονή εταιρικών κερδών

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι κινείται 0,1% θετικά, η Μαδρίτη σχεδόν αμετάβλητη ενώ το Μιλάνο βρίσκεται 0,2% υψηλότερα. Κατά 0,4% αυξήθηκε το ΑΕΠ της Βρετανίας τον Φεβρουάριο.

Επιφυλακτικά οι ευρωαγορές εν αναμονή εταιρικών κερδών

Ηπιες μεταβολές στα πιο σημαντικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έναρξη της περιόδου δημοσίευσης εταιρικών κερδών. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι κινείται 0,1% θετικά, η Μαδρίτη σχεδόν αμετάβλητη ενώ το Μιλάνο βρίσκεται 0,2% υψηλότερα.

Στο μέτωπο των οικονομικών dataκατά 0,4% αυξήθηκε το ΑΕΠ της Βρετανίας τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας. Το αποτέλεσμα ήταν μικρότερο από το αναμενόμενο, αλλά καλύτερο από τον Ιανουάριο όταν είχε κινηθεί αρνητικά κατά 2,2%. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, καταγράφηκε συρρίκνωση κατά 7,8%.

Στο μέτωπο της πανδημίας, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι έχει διαθέσει σε όλο τον πληθυσμό της, που έχει ηλικία άνω των 50 ετών, μία πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, πετυχαίνοντας το στόχο που είχε τεθεί για την προσφορά εμβολίων στις εννέα ομάδες υψηλής προτεραιότητας μέχρι τη 15η Απριλίου. Πραγματοποίησε ένα από τα ταχύτερα προγράμματα εμβολιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς βρέθηκε πίσω μόνο από το Ισραήλ στην αναλογία του πληθυσμού της που έλαβε τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Δύο νέες βρετανικές επιστημονικές μελέτες -η μία με επικεφαλής μία Ελληνίδα κλινική ιολόγο της διασποράς- επιβεβαίωσαν προηγούμενα ευρήματα ότι η «βρετανική» παραλλαγή Β.1.1.7 του κορωνοϊού είναι τουλάχιστον 35% πιο μεταδοτική, όμως καμία μελέτη δεν βρήκε ότι η εν λόγω παραλλαγή προκαλεί πιο σοβαρή και θανατηφόρα νόσο Covid-19.

Στις ΗΠΑ, η Μινεάπολις έζησε χθες το δεύτερο συνεχόμενο βράδυ διαδηλώσεων και έντασης, παρότι τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας με σκοπό να αποτραπεί η ανάφλεξη σε αυτή την πόλη στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ μετά τον θάνατο μαύρου νεαρού από πυρά αστυνομικίνας την Κυριακή, μεσούσης της δίκης για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ χάνει 0,2%, στο $1,188, ενώ η στερλίνα διατηρείται στο 1,374 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v