Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στραμμένη η προσοχή, με τον στόχο για τον πληθωρισμό και τις πιθανές επιπτώσεις του στην οικονομία να βρίσκονται στο επίκεντρο. Συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Σε θετικό πεδίο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να είναι σήμερα στραμμένη στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοινώνει σήμερα τις αποφάσεις της για την πολιτική της, και στο επίκεντρο θα βρεθούν αργότερα η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η πρόεδρος της ΕΚΤ. Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι ο νέος στόχος για τον πληθωρισμό και οι πιθανές επιπτώσεις του στη νομισματική πολιτική.

Η κα. Lagarde έδωσε μια αίσθηση αναμονής στους επενδυτές κάνοντας λόγο για προσαρμογή του guidance των επιτοκίων της τράπεζας ώστε να αντανακλάται μια νέα και πιο ευέλικτη στρατηγική στόχευσης για τον πληθωρισμό.  

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, με τις Unilever, Valeo, Publicis, ABB,Roche, να είναι μεταξύ των επιχειρήσεων που δημοσιοποιούν τα μεγέθη τους.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,1%, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,5% και ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κατά 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v