Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ριμπάουντ της Wall στηρίζει τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι κερδίζει 0,7%, η Μαδρίτη 0,8% ενώ το Μιλάνο 0,7%.

Το ριμπάουντ της Wall στηρίζει τις ευρωαγορές

Υψηλότερα κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις εξελίξεις της πανδημίας και τα τριμηνιαία εταιρικά αποτελέσματα.

Το ανεβασμένο κλίμα στην Ευρώπη έρχεται μετά το comeback της Wall την Τρίτη, όπου οι μετοχές ανέκαμψαν από το sell off της Δευτέρας, λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται.

Η Φρανκφούρτη χάνει οριακά, το Λονδίνο ενισχύεται 0,6%, το Παρίσι κερδίζει 0,7%, η Μαδρίτη 0,8% ενώ το Μιλάνο 0,7%.

Στο εταιρικό μέτωπο, ανέκαμψαν οι μετοχές του Netflix στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street από την αρχική βουτιά μετά τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, σύμφωνα με τα οποία τα κέρδη δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις.

Τα έσοδα ωστόσο ξεπέρασαν ελαφρώς τις προσδοκίες, ενώ επιβεβαίωσε τις φήμες που το θέλουν να επεκτείνεται στο gaming χωρίς επιπλέον χρέωση για τους πελάτες του. Οπως μεταδίδει το CNBC, τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 2,97 δολάρια έναντι πρόβλεψης για $3,16, σύμφωνα με τη Refinitiv. Τα έσοδα έφτασαν τα 7,34 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για $7,32 δισ. 

Στο μέτωπο της πανδημίας, καμπανάκι από τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που προειδοποίησε ότι «19 μήνες μετά την πανδημία και 7 μήνες από την έγκριση των πρώτων εμβολίων, βρισκόμαστε τώρα στα αρχικά στάδια ενός ακόμη κύματος λοιμώξεων και θανάτων».

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς πρόσθεσε ότι η παγκόσμια απειλή της πανδημίας θα παραμείνει έως ότου όλες οι χώρες έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την ασθένεια. Οι ανισότητες όσον αφορά τα εμβόλια συγκαλύπτουν μία «τρομακτική αδικία. Η πανδημία είναι μία δοκιμασία και ο κόσμος αποτυγχάνει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v