Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με την εξέλιξη της πανδημίας να επιβαρύνει το κλίμα. Συνεχίζεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. Η προσοχή στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Μικτά τα futures της Wall Street

Σταθεροποιητική εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συνεχίζοντας την επιφυλακτική προσέγγιση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες παγκοσμίως.

Η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 και της επίπτωσης στην παγκόσμια ανάπτυξη εξακολουθεί να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα, με τις χώρες να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα του ιού.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή και τον δείκτη τιμών παραγωγής στις ΗΠΑ, που μετρούν τον πληθωρισμό και αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, με τις HelloFresh, Munich Re, ABRDN και InterContinental Hotels να είναι μεταξύ των εταιρειών που δημοσιοποιούν τα μεγέθη τους.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,27% υψηλότερα στις 471 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,12% στις 7.123 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού ενισχύεται κατά 0,12% στις 6.821 μονάδες και κατά 0,18% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 15.773 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που σημειώνουν οριακές μεταβολές σε αρνητικό έδαφος οι δυο πρώτοι και σε θετικό έδαφος ο τρίτος δείκτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v