Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Αμετάβλητη διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας τη νομισματική της πολιτική. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σταθεροποιητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ οι επενδυτές αφομοιώνουν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, που διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών.

Η  Τράπεζας της Αγγλίας, διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική παρά τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας και την ανάκαμψη του πληθωρισμού, ενώ προειδοποίησε πως βραχυπρόθεσμα θα υπάρξει μια «πιο αισθητή» περίοδος κατά την οποία ο πληθωρισμός θα κινείται άνω του στόχου.

Από το «μέτωπο» των αποτελεσμάτων, η Credit Agricole ανακοίνωσε διπλασιασμό κερδών το β’ τρίμηνο στα 1,97 δισ. ευρώ από 954 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ η Merck ανακοίνωσε αύξηση 46,7% των EBITDA στα 1,6 δις. ευρώ και αναβάθμισε το outlook για το σύνολο του 2021.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 469 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού ενισχύεται κατά 0,28% στις 6.765 μονάδες, οριακά στο "πράσινο" ο δείκτης DAX στις 15.695 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,24% στις 7.106 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται κατά περίπου 0,15% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v