Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600

Ιστορικό υψηλό στις 468 μονάδες για τον Stoxx 600. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία για τον PMI της ευρωζώνης. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα ισχυρά εταιρικά κέρδη των ΗΠΑ να βελτιώνουν το κλίμα στην αγορά, ενώ θετικά συμβάλλει και η ανακοίνωση των ισχυρών στοιχείων για τον τομέα των υπηρεσιών στην Κίνα. Ωστόσο, η ταχεία εξάπλωση της πανδημίας στην Ασία και αλλού κρατά την αισιοδοξία σε συγκρατημένο επίπεδο.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται και σήμερα τα εταιρικά αποτελέσματα –Commerzbank, Siemens Energy, Hugo Boss, Intesa Sanpaolo είναι κάποιες από τις εταιρείες που ανακοινώνουν τα μεγέθη τους- καθώς και στα τελικά στοιχεία για τον PMI της ευρωζώνης. 

Ο PMI υπηρεσιών αυξήθηκε στις 59,8 μονάδες από 58,3 μονάδες, έναντι των 60,4 μονάδων που ήταν η αρχική εκτίμηση. Ωστόσο, η μέτρηση αυτή ήταν η υψηλότερη από τον Ιούνιο του 2006.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,62% στις 468 μονάδες σε νέο ιστορικό υψηλό,  κατά 0,4% ο FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.134 μονάδες, κατά 0,52% ο CAC στις 6.758 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης καταγράφει κέρδη 0,84% στις 15.686 μονάδες.


Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, με οριακές κινήσεις σε αρνητικό έδαφος οι δυο πρώτοι και σε θετικό ο τεχνολογικός δείκτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v