Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Τα οικονομικά στοιχεία σε ΗΠΑ και Ευρώπη βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Κατά 1,3% αυξήθηκαν οι εξαγωγές στη Γερμανία. Μικτά τα futures της Wall Street.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ το κλίμα που επικρατεί στις υπόλοιπες αγορές είναι γενικότερα θετικό, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται από Κίνα μέχρι ΗΠΑ.

Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται αυτήν την εβδομάδα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και οι όποιες δηλώσεις κάνουν στελέχη της Fed.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για το εμπόριο στη Γερμανία. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,3% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο (εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία) και οι εισαγωγές κατά 0,6%.

Ο δείκτης Stoxx 600 δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,27% στις 7.103 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού υποχωρεί οριακά στις 6.816 μονάδες ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,12% στις 15.742 μονάδες.

Μικτό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500 (-0,13%), Dow Jones (-0,23%) και Nasdaq (+0,11%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v