Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικές οι ευρωαγορές με την προσοχή στον Πάουελ

Οι επενδυτές σε όλον τον κόσμο αναμένουν τη σημερινή ομιλία του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, για ενδείξεις σχετικά με το πώς και πότε θα ξεκινήσει τη μείωση των μέτρων νομισματικής τόνωσης. Μικρή άνοδος για το ευρώ.

Υποτονικές οι ευρωαγορές με την προσοχή στον Πάουελ

Ηπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, εν αναμονή της ομιλίας του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, στο ετήσιο συνέδριο Jackson Hole. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι κινείται 0,2% αρνητικά. 

Οι επενδυτές σε όλον τον κόσμο θα παρακολουθήσουν την ομιλία του Πάουελ αναζητώντας ενδείξεις για το πώς και πότε η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει τη μείωση των μέτρων νομισματικής τόνωσης.

Ο Alan Levenson, επικεφαλής οικονομολόγος για τις ΗΠΑ της T. Rowe Price, δήλωσε ότι οι αγορές δεν πρέπει να περιμένουν μεγάλες εκπλήξεις από την ομιλία του ή απόκλιση από τα προηγούμενα μηνύματα της Fed, σύμφωνα με τα οποία η μείωση των αγορών ομολόγων είναι πιθανό να αρχίσει αργότερα φέτος ή στις αρχές του 2022, ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες.

Στο επίκεντρο και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μετά την επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται σταθεροποιητικά και αλλάζει χέρια στο 1,174 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v