Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά οι ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οριακή άνοδος για το ευρώ. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Κέρδη στις ευρωαγορές με τις αποφάσεις της ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα να παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων εξαιτίας του αυξημένου πληθωρισμού και της ισχυρής ανάπτυξης του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα, η ΕΚΤ αναθεώρησε προς τα πάνω τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για τον πληθωρισμό μετά το υψηλό 10ετίας του δείκτη στο 3% τον Αύγουστο.

«Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κατά πάσα πιθανότητα θα μειωθεί το επόμενο έτος, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει μέτρα στην αντίθετη περίπτωση», δήλωσε η Ιζαμπελ Σνάμπελ, που εκπροσωπεί τη Γερμανία στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΚΤ.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε 3% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις -πολύ πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ που είναι 2%- για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.

O ευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,29% στις 467 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,58% στις 7.069 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 0,59% στις 15.701 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,20% στις 6.6769 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1% στα 70,38 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,3% στα 1.797 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1800.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v