Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενώ υποχώρησαν οι αγορές σε Λονδίνο και Παρίσι. Πάνω από τα 1.800 διλ. ο χρυσός. Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτή τον Αύγουστο διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα καταγράφοντας ωστόσο οριακή επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν, υποστήριξε ότι τo ψηφιακό ευρώ θα έπρεπε να έχει αρχικά έναν περιορισμένο ρόλο καθώς θα μπορούσε να διαταράξει τον τραπεζικό τομέα..

«Μια σταδιακή προσέγγιση μπορεί να είναι εύλογη δεδομένων των ενεχόμενων ρίσκων. Αυτό σημαίνει ένα ψηφιακό ευρώ με ένα συγκεκριμένο σύνολο χαρακτηριστικών και την επιλογή να προστεθούν επιπρόσθετες λειτουργίες αργότερα» δήλωσε ο κ. Βάιντμαν σε συνέδριο.

Παράλληλα, η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι καθυστερεί την εφαρμογή κάποιων μετά το Brexit ελέγχων στις εισαγωγές, τη δεύτερη φορά που αναβάλλονται, επικαλούμενη πιέσεις στις επιχειρήσεις από την πανδημία και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Η Βρετανία αποχώρησε από την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά, σε αντίθεση με τις Βρυξέλλες που υιοθέτησαν άμεσα συνοριακούς ελέγχους, εφάρμοσε σε φάσεις τους ελέγχους στις εισαγωγές προϊόντων όπως των τροφίμων, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος προσαρμογής στις επιχειρήσεις.

O ευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,01% στις 467 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,48% στις 7.034 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 0,14% στις 15.722 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,36% στις 6.652 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,1% στα 70,53 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,8% στα 1.808 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1821.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v