Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Ισχυρές πιέσεις στην τιμή του χρυσού. Υποχωρεί το ευρώ.

Ανέκαμψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την πτώση της Τετάρτης που προκάλεσε το «άλμα» του πληθωρισμού στη Μεγάλη Βρετανία.

Στο μεταξύ, ριζικές αλλαγές στη σύνθεση της βρετανικής κυβέρνησης πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά την πτώση που καταγράφηκε στις δημοσκοπήσεις στον απόηχο των φορολογικών αυξήσεων που επιβλήθηκαν για τη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, Λιζ Τρας, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, αντικαθιστώντας τον Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος «υποβιβάζεται» σε υπουργός Δικαιοσύνης.

Τρεις υπουργοί ανακοίνωσαν οι ίδιοι ότι αποχωρούν από την κυβέρνηση. Ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Γουίλιαμσον, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ και ο υπουργός Στέγασης, Ρόμπερτ Τζένρικ.
O υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ, παρέμεινε στη θέση του.

O ευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,44% στις 465 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,16% στις 7.027 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 0,29% στις 15.651 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,59% στις 6.622 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,6% στα 72,21 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει πτώση 2,3% στα 1.754 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,5% έναντι του δολαρίου στο 1,1760.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v