Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές για την ανάκαμψη

Οι επενδυτές κρατούν μικρό καλάθι. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας τον Αύγουστο αυξήθηκαν με πολύ χαμηλότερο ρυθμό από τον αναμενόμενο θορύβησαν του παίκτες.

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές για την ανάκαμψη

Τα αδύναμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα ενιχύουν τις ανησυχίες για τις αδυναμίες που έχει μπροστά της η προσπάθεια παγκόσμιας ανάκαμψη, καθώς βρίσκει εμπόδια.

Οι επενδυτές κρατούν μικρό καλάθι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη.

O ευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 κινείται χαμηλότερα ο,2%. Με οριακές κινήσεις ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρές μεταβολές γύρω από το 0,1%, το ίδιο ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC 40.

Οι μετοχές στην Ασία κινήθηκαν χαμηλότερα, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας τον Αύγουστο αυξήθηκαν με πολύ χαμηλότερο ρυθμό από τον αναμενόμενο.

Χωρίς μεταβολή τα futures στη Wall Street μετά την πτώση του Dow Jones κατά 290 μονάδες την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης διεθνώς και την επόμενη κίνηση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν μια μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού των ΗΠΑ για τον μήνα Αύγουστο, προκαλώντας αβεβαιότητα σχετικά με την ανάπτυξη και το χρονοδιάγραμμα της μείωσης των αγορών περιουσιακών στοιχείων από τη Fed.

Στο μεταξύ, στα $296 τρισ. εκτοξεύτηκε το παγκόσμιο χρέος το δεύτερο τρίμηνο του 2021 σύμφωνα με το IIF. Τη συγκεκριμένη χρονική τρίμηνη περίοδο, εν μέσω πανδημίας, το συνολικό χρέος στον πλανήτη ανέβηκε κατά $4,8 τρισ.

Τα στοιχεία για το παγκόσμιο χρέος δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο Global Debt Monitor, το οποίο καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση στις αναδυόμενες αγορές, με το συνολικό χρέος τους να αγγίζει τα 92 τρισ. δολ. το 2° τρίμηνο, έναντι 87 τρισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v