Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στις ευρωαγορές

Ισχυρή άνοδο στις ευρωαγορές με τους δείκτες σε Φρανκφούρτη και Παρίσι να καταγράφουν κέρδη άνω του 1%. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Ανέκαμψαν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια μετά τις ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν την Δευτέρα με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, την ώρα που παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την κινεζική Evergrande.

Η Evergrande χρωστά 305 δισ. δολάρια και οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο η κατάρρευση της να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον κλάδο ακινήτων της Κίνας και όχι μόνο.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε την Τρίτη ότι το επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη θα μπορούσε να κορυφωθεί στο 3,4% έως 3,5%. Πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους άνοδος θα μπορούσε να συμβεί τον Νοέμβριο.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η πλειοψηφία της αύξησης του πληθωρισμού είναι μόνο προσωρινή. Τέλος, δήλωσε επίσης ότι αναμένει να υπάρξει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Στις ευρωαγορές, ο Stoxx 600 ενισχύθηκε 1% στις 458 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 0,96% στις 6.970 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 1,43% στις 15.348 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,50% στις 6.552 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 0,2% στα 70,45 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός ενισχύεται 0,9% στα 1.779 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται οριακά χαμηλότερα σε σχέση με το δολάριο στο 1,1727 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v