Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο οι ευρωαγορές μετά τις χθεσινές απώλειες

Στο επίκεντρο των επενδυτών οι εξελίξεις στην κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Evergrande, η συνεδρίαση της Fed που ξεινάει σήμερα αλλά και οι εντάσεις Γαλλίας, ΕΕ και ΗΠΑ. Συνεχίζεται η κατηφόρα των crypto.

Στο πράσινο οι ευρωαγορές μετά τις χθεσινές απώλειες

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, μετά τις απώλειες της Δευτέρας. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,5%, το Λονδίνο 1,1%, το Παρίσι 1,4%, το Μιλάνο 1,3% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 1%.

Aνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Universal Music Group στο χρηματιστηριακό ντεμπούτο τους την Τρίτη, στη μεγαλύτερη ΙΡΟ της χρονιάς στην Ευρώπη μέχρι στιγμής. Οπως μεταδίδει το CNBC, η εταιρεία πίσω από πλατινένιους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Lady Gaga και Taylor Swift, ξεκίνησε συναλλαγές στα 25,05 ευρώ ανά μετοχή, 35% πάνω από την τιμή αναφοράς των 18,5 ευρώ ανά μετοχή.

Το κλίμα διεθνώς επηρεάζεται από τις εξελίξεις στην κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Evergrande, τα προβλήματα της οποίας θα μπορούσαν να επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία. Η Evergrande χρωστά 305 δισ. δολάρια και οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο η κατάρρευση της να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον κλάδο ακινήτων της Κίνας και όχι μόνο.

Στην κορυφή της ατζέντας των επενδυτών βρίσκεται και η συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη. Οι αγορές θα αναζητήσουν ενδείξεις μείωσης του ρυθμού αγορών κρατικών ομολόγων.

Στο πολιτικό σκηνικό, οι εντάσεις μεταξύ Γαλλίας, Ευρωπαϊκής Ενωσης και Ηνωμένων Πολιτειών διατηρούνται ψηλά. Αιτία η νέα αμυντική συμφωνία AUKUS μεταξύ Ουάσιγκτον-Καμπέρας-Λονδίνου που προβλέπει μεταξύ άλλων την αγορά αμερικανικών, πυρηνοκίνητων υποβρυχίων και οδηγεί στην ακύρωση, από την πλευρά της Καμπέρας, ισχύουσας σύμβασης για προμήθεια γαλλικών υποβρυχίων.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, επεκτείνει τις απώλειες του το Bitcoin την Τρίτη, φτάνοντας στο πιο χαμηλό σημείο από τον Αύγουστο, εν μέσω παγκόσμιου sell off των asset που έχουν μεγαλύτερο ρίσκο. Η συνολική αξία των bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 2 τρισ. δολάρια. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου έφτασε να χάνει 7,6% και προσγειώθηκε στις 40.237 δολάρια, πριν ανακτήσει κάποιες από τις απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v