Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το βαρύ διεθνές κλίμα ρίχνει τις ευρωαγορές

Στο επίκεντρο οι τιμές του πετρελαίου, οι οικονομικές ανησυχίες και τα εταιρικά αποτελέσματα - αυτή την εβδομάδα δημοσιεύουν οι JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo και Citigroup.

Το βαρύ διεθνές κλίμα ρίχνει τις ευρωαγορές

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, εν μέσω απαισιοδοξίας στις παγκόσμιες αγορές. Η Φρανκφούρτη χάνει 1,2%, το Παρίσι 1,1% και το Λονδίνο 1,1%. Η Μαδρίτη κινείται 1,4% χαμηλότερα ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,9%. Καθοδικά τα futures της Wall.

Τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν έβγαλαν αντίδραση, αναζητώντας κατεύθυνση μετά από μία εβδομάδα μεταβλητότητας.

Παράλληλα, η Wall Street κινήθηκε καθοδικά, με τους επενδυτές να αξιολογούν την άνοδο των τιμών πετρελαίου, τις οικονομικές ανησυχίες και τα εταιρικά αποτελέσματα που αναμένονται. Αυτή την εβδομάδα δημοσιεύουν οι JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo και Citigroup.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, ένα μέρος της κρατικής ενίσχυσης που είχε λάβει από τη γερμανική κυβέρνηση κατέβαλε η Lufthansa, πληρώνοντας 1,5 δισ. ευρώ. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,16 δισ. ευρώ έχει πλέον ολοκληρωθεί και οι νέες μετοχές εκδόθηκαν, ενημέρωσε η αεροπορική εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr κάνει αγώνα για να «ελευθερώσει» τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης από την κυβέρνηση προτού η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ αποχωρήσει από τη θέση της.

Στο μέτωπο των data, η Βρετανία δημοσίευσε στοιχεία ανεργίας - το ποσοστό υποχώρησε στο 4,5% τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό διατηρείται στα 80,56 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ στα $83,77.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v