Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι κατά 1%, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,3% ενώ το Μιλάνο κερδίζει 0,3%. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall. Σε χαμηλό έξι μηνών η επιχειρηματικότητα στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την τελευταία μέρα της εβδομάδας. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι κατά 1%, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,3% ενώ το Μιλάνο κερδίζει 0,3%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,4% θετικά.

Χαλαρώνουν οι φόβοι για την κινεζική αγορά ακινήτων, μετά την πληροφορία πως ο καταχρεωμένος κινεζικός όμιλος ανάπτυξης ακινήτων Evegrande κατέβαλε εντός προθεσμίας της περιόδου χάριτος τόκο για δολαριακό ομόλογο.

Νωρίτερα σήμερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως η China Evergrande Group μετέφερε κεφάλαια ύψους 83,5 εκατ. δολαρίων στη Citibank προκειμένου να καταβληθούν στους ομολογιούχους πριν λήξει η περίοδος χάριτος, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα και τα οικονομικά στοιχεία

Κατέβασαν ταχύτητα οι επιχειρήσεις στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο καθώς είναι αντιμέτωπες με αυξημένα κόστη λόγω διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ ο τομέας των υπηρεσιών κάνει αγώνα εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για την Covid-19, όπως έδειξε έρευνα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ιδιωτική εταιρεία IHS Markit, ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ), που περιλαμβάνει και τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες και είναι καλή ένδειξη για τη συνολική υγεία της οικονομίας, υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών αυτόν τον μήνα, στις 54,3 μονάδες, από 56,2 τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι υψηλότερο από το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη και χαμηλότερα από αυτό δείχνει συρρίκνωση.

Μηνιαία πτώση 0,2% σημείωσε ο αριθμός των προϊόντων που αγοράστηκαν στις λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο, με το αποτέλεσμα να μην είναι σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο κατά 0,6%. Ηταν ο πέμπτος μήνας που κινήθηκαν αρνητικά.

Σταθεροποιητικά τα futures της Wall, μετά τα αδύναμα αποτελέσματα τριμήνου από μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Intel και Snap. Η Παρασκευή σηματοδοτεί μια ακόμη μέρα εταιρικών κερδών στην Ευρώπη, με τη Renault, την Banco Sabadell, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και την InterContinental μεταξύ αυτών που δημοσιεύουν.

Στην οικονομική ειδησεογραφία, να αυξήσει πολύ και να δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στο τακτικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων πριν τελειώσουν τον Μάρτιο οι έκτακτες αγορές ομολόγων στις οποίες προχώρησε λόγω πανδημίας ετοιμάζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v