Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες οι ευρωαγορές παρά τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα

Από τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στον S&P 500, το 82% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Ωστόσο, οι επενδυτές αναζητούν περισσότερες ενδείξεις για τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και πόσο σύντομα θα μπορούσαν να επιλυθούν - στο επίκεντρο και ο πληθωρισμός.

Συγκρατημένες οι ευρωαγορές παρά τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα

Ηπιες μεταβολές για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, με το κλίμα να είναι μικτό παγκοσμίως. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο υποχωρεί οριακά, όπως και το Παρίσι. Ανοδος 0,2% για τη Μαδρίτη και 0,4% για το Μιλάνο.

Την Τρίτη, οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν κέρδη καθώς οι μεγάλες εταιρείες συνέχισαν να δημοσιεύουν ισχυρά κέρδη τρίτου τριμήνου, καταπραΰνοντας τις ανησυχίες για τα κρούσματα του κορωνοϊού και τα αυξημένα κόστη. Από τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στον S&P 500, το 82% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με τη FactSet.

Ωστόσο, αν και τα εταιρικά αποτελέσματα είναι δυνατά, οι επενδυτές αναζητούν περισσότερες ενδείξεις για τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και πόσο σύντομα θα μπορούσαν να επιλυθούν - στο επίκεντρο και ο πληθωρισμός. Σήμερα δημοσιεύουν κέρδη και έσοδα τελευταίου τριμήνου οι Carrefour, Atos, Metro, Sartorious, AkzoNobel, Roche, Nestle, Antofagasta και Metro Bank.

Στο μέτωπο των δεδομένων, στο 3,1% κατέβασε ελαφρώς ταχύτητα ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο, από 3,2% που ήταν τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση. Παράλληλα, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 6,7% τους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο, ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες. Σε μηνιαία βάση ήταν υψηλότερες κατά 0,5%.

Αλμα 14,2% για τις τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οπως ενημέρωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ήταν η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος από τον Οκτώβριο του 1974, όταν οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά 14,5%, όταν οι τιμές είχαν καταγράψει ισχυρή άνοδο κατά τη διάρκεια της πρώτης πετρελαϊκής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v