Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν οι ευρωαγορές παρά τα κέρδη της Wall χθες

H Φρανκφούρτη χάνει 0,8%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,7%, η Μαδρίτη 0,9% και το Μιλάνο 0,7%. Καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη τρίτου τριμήνου ανακοίνωσε η Barclays. Επιστρέφουν τα lockdown στην ανατολική Ευρώπη.

Κατηφορίζουν οι ευρωαγορές παρά τα κέρδη της Wall χθες

Αρνητικά πρόσημα για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, σε μία μέρα με πολλά εταιρικά αποτελέσματα. Οι καθοδικές κινήσεις στην Ευρώπη έρχονται μετά τα κέρδη της Wall την Τετάρτη, με τον Dow να σκαρφαλώνει σε ρεκόρ, καθώς το επενδυτικό κλίμα πήρε ώθηση από τα καλύτερα εταιρικά αποτελέσματα και το νέο ρεκόρ του bitcoin.

H Φρανκφούρτη χάνει 0,8%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,7%, η Μαδρίτη 0,9% και το Μιλάνο 0,7%.

Η μέρα σήμερα έχει αποτελέσματα από Hermes, L’Oreal and Pernod-Ricard, Vivendi, Eurotunnel, Daimler, SAP, Randstad, ABB, Barclays, Unilever και Rentokil.

Εν τω μεταξύ, καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη τρίτου τριμήνου ανακοίνωσε η Barclays την Πέμπτη. Οπως μεταδίδει το CNBC, η βρετανική τράπεζα ενημέρωσε ότι είχε κέρδη 1,45 δισ. στερλίνες, παίρνοντας στήριξη από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής. Οι προβλέψεις των αναλυτών της Refinitiv έκαναν λόγο για £931,25 εκατ. Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί σημαντική άνοδο από τα £611 εκατ. που είχε το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στο μέτωπο της πανδημίας, επιστρέφουν τα lockdown στην ανατολική Ευρώπη, καθώς οι χώρες πληρώνουν το τίμημα του χαμηλού εμβολιασμού. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v