Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικές οι ευρωαγορές εν αναμονή κι άλλων αποτελεσμάτων

Netflix, Johnson & Johnson, United Airlines, Procter & Gamble, Tesla, Verizon, IBM δημοσιεύουν κέρδη και έσοδα τρίτου τριμήνου αυτή την εβδομάδα. Υψηλό πολλών ετών για τις τιμές πετρελαίου. Κατέβασε ταχύτητα η κινεζική οικονομία.

Υποτονικές οι ευρωαγορές εν αναμονή κι άλλων αποτελεσμάτων

Αρνητικές κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι διεθνείς αγορές αναμένουν κι άλλα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, μετά την ισχυρή έναρξη της περασμένης εβδομάδας. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,7%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,6%. 

Η μετοχή της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας Valneva καταγράφει κέρδη 35% στο χρηματιστήριο στο Παρίσι, αφότου ενημέρωσε ότι ξεκινάει διαδικασίες στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για έγκριση του πειραματικού εμβολίου της κατά κορωνοϊού.

Ελαφρώς καθοδικά τα futures της Wall. Την Τρίτη δημοσιεύουν οι Netflix, Johnson & Johnson, United Airlines και Procter & Gamble. Αργότερα αυτή την εβδομάδα, οι Tesla, Verizon, IBM.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, με το μπρεντ να φτάνει σε επίπεδο που δεν είχε φτάσει τρία χρόνια και το αμερικανικό αργό στο πιο υψηλό από τον Οκτώβριο του 2014. Η αισιοδοξία των επενδυτών έχει πάρει ώθηση καθώς καταγράφεται στροφή από το φυσικό αέριο προς το πετρέλαιο εν μέσω αύξησης των τιμών, αλλά και από τη χαλάρωση των περιορισμών της πανδημίας καθώς και από τις εξελίξεις που σχετίζονται με τα εμβόλια κορωνοϊού. 

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,4% και φτάνει στα $83,41 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 1% βρίσκεταιστα 85,70 δολάρια ανά βαρέλι.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα καθαρή επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας της το τρίτο τρίμηνο (+4,9% σε ετήσιο ρυθμό), εξαιτίας κυρίως της κρίσης των ακινήτων και τις ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος που άσκησαν πίεση στις εφοδιαστικές της αλυσίδες.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2021 το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ) της Κίνας κατέγραψε άνοδο 7,9% σε ετήσια βάση, αφού ανέκαμψε αλματωδώς την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου (+18,3%). Η επιβράδυνση αυτή ήταν αναμενόμενη γενικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v