Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο αυξημένος πληθωρισμός ΗΠΑ ρίχνει τις ευρωαγορές

Κατά 0,3% υποχωρεί η Φρανκφούρτη και κατά 0,4% το Παρίσι. Στο επίκεντρο παραμένει ο πληθωρισμός Δεκεμβρίου που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ χθες.

Ο αυξημένος πληθωρισμός ΗΠΑ ρίχνει τις ευρωαγορές

Αρνητικές κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι παγκόσμιες αγορές υποχωρούν μετά την τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που δείχνει ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν ξανά τον Δεκέμβριο.

Οι παγκόσμιες αγορές αξιολογούν την πιο πρόσφατη μέτρηση του πληθωρισμού από τις ΗΠΑ την Τετάρτη, η οποία έδειξε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ένας δείκτης τιμών σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών, αυξήθηκε κατά 7%, φτάνοντας στο πιο υψηλό από το 1982.

Η εικόνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια:

Την ίδια ώρα, ο Πάτρικ Χάρκερ, πρόεδρος της Fed Φιλαδέλφειας, δήλωσε ότι θα υποστήριζε περισσότερες από τρεις αυξήσεις επιτοκίων φέτος, εάν ο πληθωρισμός εκτιναχθεί υψηλότερα. Είναι ακόμη ένας αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που στηρίζει μία αύξηση τον Μάρτιο. 

«Αυτή τη στιγμή είμαι στις τρεις αυξήσεις για φέτος και θα ήμουν πολύ ανοιχτός να ξεκινήσουν τον Μάρτιο», είπε ο Χάρκερ σε συνέντευξή του στους Financial Times. «Θα ήμουν ανοιχτός σε περισσότερα εάν αυτό απαιτηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v